”Our heritage for sustainable future”- eTwining projekt

 

 

Odgojiteljici Lucijani Nakić odobrena je prijava za eTwinningovu međunarodnu mobilnost u Slovačkoj na seminaru ”Getting the skills for virtual collaboration in kindergarten”. Seminar je trajao od 10. do 12. studenog  u Bratislavi – Falkensteiner hotelu. Troškove sudjelovanja na Aktivnosti financirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Na seminaru je sudjelovalo 17 Europskih i pristupnih zemalja s ciljem usavršavanja rada na novoj platformi pod nazivom European School Educational Platform (ESEP).

Predavanja i primjeri dobre prakse održani su u kontekstu širenja svijesti o mogućnosti rada i unaprjeđenja prakse preko eTwinningovih projekata. Ističe se kako radom na eTwinningovim projektima dolazi do buđenja motivacije odgojitelja, unaprjeđenja socijalnih i digitalnih kompetencija za rad u virtualnom okruženju te se otvaraju prilike za drugačiji pristup u radu s djecom. Ključan motivator su djeca koja pozitivno prihvaćaju aktivnosti u sklopu eTwinningovih projekata.

Mobilnost je imala za cilj istaknuti važnost uspješne suradnje te  upoznavanje i povezivanje drugih kolega iz različitih zemalja. Upoznajući njihove pristupe u radu, interese, potrebe i mogućnosti djece unutar njihovih skupina, sudionicu su se podijelili u grupe koji će zajedno raditi na novom projektu. Kolegica Lucijana uključila se u projekt ”Our heritage for sustainable future”. Nositelji projekta su kolegica iz Hrvatske i Litve. Projekt je odobren od strane Nacionalne organizacije za potporu. Rad na projektu započinje u prosincu, a njegova realizacija predviđena je do lipnja. Na projektu sudjeluju dva vrtića iz Hrvatske, po jedan iz Norveške, Cipra, Litve te dva iz Bosne i Hercegovine.

Radujemo se njihovoj suradnji, novim prilikama i izazovima koje će donijeti rad na novom eTwinningovom projektu.


  

Administrator