Kviz i Modna revija u Malom Mihovilu povodom Dana planeta Zemlje

U suradnji s DV Siget u Zagrebu pripremili smo  zajedničko web-druženje povodom Dana planeta Zemlja, u četvrtak  22.04.2021.

Za tu prigodu pripremili smo kviz i  malu modnu reviju od otpadnog  materijala. Roditelji su  zajedno s djecom pripremili “modnu“ kreaciju, te izradili prekrasne kostime od otpada. Tu su se našle haljine od  novinskog papira, šeširi od  kartonskih tuljaka i čepova, odijela od  vrećica, ambalaže, tkanina, gitara od kartona, ogrlice od plastičnog otpada, narukvice od slamki, narodna nošnja od kartonske kutije..

U uvodnom dijelu pozdravili su nas naši prijatelji iz DV Siget i prikazati nam svoju modnu reviju kroz film kojeg su za tu prigodu snimili. Nakon toga djeca DV Smilje prikazuju djeci DV Siget svoje kreacije i opisuju koje su otpadne materijale upotrijebili  za izradu svoje kreacije.

U drugom dijelu druženja  DV Siget je  pripremio kviz za djecu DV Smilje. Djeca DV Smilje prethodno su kroz niz aktivnosti u skupini obnovili svoja znanja o recikliranju i pripremili se za kviz, te odgovaraju na pitanja iz kviza. Dio pitanja iz kviza oni  postavljaju djeci DV Siget

Nakon kviza svoje su kreacije prošetali „modnom pistom“ koju smo pripremili u dvorištu našeg vrtića. Gledatelji su bili djeca iz jasličke i srednje skupine, poštujući epidemiološke mjere.

 

Administrator