Važne informacije o početku rada DV Smilje

Poštovani roditelji,

Kako smo vam i najavili obraćamo vam se sa važnim informacijama vezano za početak rada DV Smilje od ponedjeljka 11.05. 2020.g.

Nakon što smo ispitali vaše potrebe, a prema prijavljenom broju djece, odredili smo objekte koji će početi sa radom, te smo formirali skupine. Na žalost, ali u ovom periodu nismo u mogućnosti osigurati rad svih vrtića, te je odlučeno sljedeće:

U periodu od 11.05.2020.do 25.05.2020 radit će ovi objekti:

  1. DV Šibenski tići u kojem će biti smještena djeca koja inače pohađaju taj vrtić kao i djeca koja su prije zatvaranja pohađala DV Mali Mihovil, DV Vjeverica i DV Ciciban.
  2. DV Građa će raditi za djecu koja inače pohađaju taj vrtić, ali samo zgrada Paviljon
  3. DJ Tintilinić
  4. DV Veslo-vrtić u Zatonu 

Djeca koja budu u narednom periodu dolazila u vrtić, a u skladu sa uputama HZJZ i MZO, smjestit će se u novoformirane skupine  (do 9 ero djece plus 2 odgojatelja za cjelodnevni boravak i jedan odgojitelj za kraći boravak bez preklapanja, te nema naknadnog ulaska u formiranu skupinu narednih 14 dana)

Ovakav boravak djece u vrtiću namijenjen je djeci za koju roditelji nemaju drugu mogućnost skrbi dok rade.

Kao i što smo najavili roditelji su obvezni potpisati Izjavu da oba roditelja rade van kuće i da ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta.

Prema navodima HZJZ ovakve mjere su nužne i potrebne jer boravak u vrtiću ipak predstavlja veći rizik za zarazu djece od korona virusa nego što je to obitelj.

U petak 08.05.2020.g. u periodu od 08.00 do 11.00 sati potrebno je donijeti označeni ruksak (ime i prezime djeteta) u kojem su osobne stvari za dijete (papuče, pidžama i presvlaka za dijete), i to u vrtić koji će vaše dijete pohađati u ovom periodu (bez ulaženja u vrtić). Prilikom toga ćete dobiti i Izjavu za roditelje. Popunjenu i potpisanu Izjavu za roditelje je potrebno donijet u ponedjeljak 11.05.2020. prilikom dolaska u vrtić.  

Lijepo Vas molimo da se pridržavate navedenih termina kako bi rad vrtića mogli organizirati na siguran način.

Roditelji koji će imati potrebu za uključivanje djeteta od 25.05.2020. potrebno je da se najave najkasnije do 20.05.2020 na broj 022/550 508, tajnici ustanove od 08.00-12.00 sati ili na vrtićki email:  uprava@dv-smilje.hr

 

Zahvaljujemo se na razumijevanju i naglašavamo kako samo kroz međusobnu podršku te zajedničkim i usklađenim djelovanjem djelatnika vrtića i vas roditelja možemo osigurati da djeca što bezbolnije prihvate nove okolnosti rada vrtića te zajedno sačuvamo zdravlje svih nas.

 

Još vam jednom dajemo na znanje upute  HZJZ

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

 

kao i preporuke Ministarstva obrazovanja

Preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću   2.8 Mb

 

te u prilogu Izjavu za roditelje:

Izjava za roditelje-COVID 19   26 kb

Administrator