Upute za roditelje novoupisane djece

Poštovani roditelji,

Obraćamo vam se ovim putem vezano za početak nove pedagoške godine i polazak u vrtić novoupisane djece, te vas želimo informirati o nekim uputama i protokolima.

Naime, upoznati ste s tim da su Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo donijeli nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za početak nove pedagoške, odnosno školske godine.

 

U skladu s tim Dječji vrtić Smilje je donio Upute za roditelje vezano za prihvat u vrtić novoupisane,  kao i djece koja se premještaju iz jednog vrtića u drugi.

 

  1. U VRTIĆ MOŽE UĆI RODITELJ KAD DOVODI DIJETE NA ADAPTACIJU.

 

  1. RODITELJ U PRATNJI DJETETA ULAZI U VRTIĆ NA NAČIN DA ODRŽAVA RAZMAK OD NAJMANJE 1,5 M PO MOGUĆNOSTI 2 M U ODNOSU NA SVE DRUGE OSOBE, TE IZBJEGAVA ZADRŽAVANJE I GRUPIRANJE U USTANOVI.

 

  1. DUŽE ZADRŽAVANJE (do pola sata ) MOGUĆE JE SAMO KOD PRILAGODBE DJETETA NA NOVU SREDINU NA POČETKU UKLJUČIVANJA U USTANOVU.

 

  1. RODITELJ U PRATNJI DJETETA OBAVEZNO U USTANOVI NOSI MASKU I NAZUVICE, TE DEZINFICIRA RUKE, A DJETETU PERE RUKE VODOM I SAPUNOM .

 

  1. SVI RODITELJI NOVOPRIMLJENE DJECE U DV SMILJE DOVODIT ĆE DJECU NA ADAPTACIJU PREMA PROTOKOLU, O KOJEM ĆE BITI OBAVIJEŠTENI OD VODITELJA/ODGOJITELJICE VRTIĆA U KOJI JE DIJETE UPISANO.

 

Djecu koja su prošle godine pohađala DV Smilje odgojiteljice će prihvaćati na vratima vrtića.

 

Pozivamo vas da i dalje pratite naše stranice, jer ćemo uskoro objaviti i detaljnije upute i preporuke za roditelje vezano za sprječavanje epidemije COVID-19.

Administrator