Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i direktor Gradske čistoće Novica Ljubičić poklonili su reciklažne koševe Dječjem vrtiću Smilje.

U povodu Dana planete Zemlja koji se obilježava 22. travnja,  Gradska čistoća d.o.o.  Šibenik dostavila je koševe za odvojeno prikupljanje otpada u područnim objektima DV Smilje.

Uz direktora Gradske čistoće Novicu Ljubičića prigodnom programu nazočili su gradonačelnik Željko Burić i ravnateljica ustanove DV Smilje Gorana Rakić.

Mališani su ovom prigodom izveli i zanimljiv program posvećen tematici očuvanja planete Zemlja. Poruka akcije je aktivno sudjelovanje u edukaciji najmlađih kako bi pravilno selektirali otpad u cilju očuvanja okoliša i podizanja ekološke svijesti.

„Poklonili smo koševe za unutarnje i vanjsko odvajanje otpada, kako bi naši najmlađi već u vrtićkoj dobi naučili kako se pravilno selektira otpad, a sve u cilju zaštite i očuvanja okoliša“ – naglasili su Burić i Ljubičić.

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta. Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje i iste je godine dizajnirana Zastava Zemlje, a sam je naziv Earth day prvi put upotrijebio 21. ožujka gradonačelnik San Francisca Joseph Alioto 1969. godina, u proglasu kojim je odlučeno da se u gradu i na područja San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.

 

Administrator