Mali čuvari prirode u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić

17.12.2019. u  Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u 10.30h na Dječjem odjelu knjižnice dječji vrtić „Smilje“ priredio iznenađenje za djecu svojih objekata i suradnike iz JU  NP Krka.

 

Prije 10 godina JU  NP Krka održao je prvu radionicu „Mali čuvari prirode“  u DV Šibenski tići.  Uspješnom suradnjom s gđom. Silvijom Čaleta i edukatorima  NP Krka, u narednim godinama   omogućene su  brojne edukativne  radionice za djecu DV Smilje, te smo  tako dodatno  obogatili odgojno-obrazovne programe naših vrtića. Ovom prigodom želimo im se zahvaliti i pokazati što smo iz tih slikovnica istraživali i  naučili. Zato smo pripremili bogati program u kojem su uživala i djeca iz ostalih područnih objekata „Građa“, „Vjeverica“ i „Ciciban“.

Današnje događanje započeli smo predstavljanjem lutaka koje su od pedagoški neoblikovanog materijala izradila djeca DV  Šibenski tići. Upravo su radionice i slikovnica Mali čuvari prirode doprinijeli kreativnom likovnom izražaju djece koje su dodatno obogatili prigodnim stihovima o životinjama. Potim je djelatnica Knjižnice gđa Marina Šimić djeci pročitala slikovnicu „Mali čuvari prirode“. Za kraj je izvedena dramsko-scenska predstava djece iz DV Građa s ekološkom tematikom  „Pismo iz Zelengrada“.

Radujemo se novim projektima i suradnjama s NP Krka, te najavljujemo novo događanje za četvrtak, 23.01.2020. u 18h na Dječjem odjelu knjižnice. Za taj datum pripremamo izložbu svih lutaka koje je inspirirala ove  slikovnica, kao i  predstavljanje  nove  predstave ekološke tematike povodom rođendana NP Krka.

Administrator