Dječji vrtić Smilje dobio EU projekt od 4.9 milijuna kuna

Šibenskom Dječjem vrtiću Smilje odobrena su sredstva u iznosu od 4.882.500,28 kuna za EU projekt „Dječji pogled na svijet“, u okviru poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, a ravnateljica ustanove Gorana Rakić danas je potpisala ugovor o financiranju.

Grad Šibenik je partner na projektu, koji je u suradnji s djelatnicima Dječjeg vrtića Smilje, napisala Iva Bračić. Pet objekata ustanove preko projekta će proširiti svoj obujam djelovanja, educirati svoje djelatnike i uvesti nove programe kao što su sportski, glazbeni i likovni te rad s darovitom djecom.

Aktivnosti će biti van redovnog radnog vremena, a održavat će se do 21 sat radnim danom. Na četiri i pol sata radnog vremena bit će zaposleno pet odgojiteljica, a 10 odgojiteljica će raditi s djecom s posebnim potrebama. U sklopu projekta još će biti zaposleno pet spremačica, jedan kuhar, kineziolog, likovni umjetnik, glazbenik, stručnjak za rad s nadarenom djecom te edukacijski rehabilitator.

Kroz 20 mjeseci, koliko će trajati projekt, bit će organizirano devet edukacija za djelatnike ustanove.

Administrator