Djeca iz DV Smilje, područni objekt „Građa“ na dodjeli nagrada likovnog natječaja pod nazivom ” Upoznaj svoja prava” u organizaciji Društva Naša Djeca i Gradske knjižnice ” Juraj Šižgorić”.

20.11.2017. u 17 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“  prigodnim programom i izložbom dječjih radova obilježen je  Međunarodni dan dječjih prava. Ovim putem želi se  podsjetiti na važnost Konvencije o pravima djeteta. Riječ je o prvom dokumentu na svijetu kojim se djeca ne smatraju samo subjektima kojim treba posebna zaštita, već im se pristupa kao osobama sa svim pravima.
U našem vrtiću koji je poticajno, socijalno, materijalno, prostorno okruženje ugodnog ozračja, djeca rastu i razvijaju se, zadovoljavaju svoje potrebe, stječu spoznaje o sebi i svijetu oko sebe, uče se komunikaciji i odnosima, te razvijaju svoje potencijale i stječu spoznaje i vještine prijeko potrebne za čitav život. Djeca rado prenose svoja iskustva, saznanja,emocije kroz likovni izričaj. Tako su nastali  likovni radovi na temu “Upoznaj svoja prava”.
Nagradu za seriju uradaka su dobila djeca Andrej H., Tea B., Dino G.-K., Lovre R., Ela Š.-G., Iris D., Nadja L., Bruna K., Bruno N., Petra P., Kosjenka V. i Jakov S., pod mentorstvom odgojiteljica Mile Kovač i Željane Ljubić.
Nagrade za pojedinačne uratke su dobili:
1.Roko F. (6,9);odgojiteljice Anći Blaće i Adrijana Diklić
2.Leona E.(5,10); odgojiteljice Gordana Kalauz i Valentina Bukić.

 

Administrator