29. travnja obilježava se Međunarodni dan plesaMeđunarodni dan plesa obilježava se od 1982. godine na inicijativu Međunarodnog plesnog odbora (IDC) u sklopu Svjetskog ITI (International theatre institute) centra. Jedna od glavnih zadaća IDC-a je stvaranje okvira za dijalog i suradnju svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnost i jačanje njenog kulturnog i političkog položaja. Kao dan posvećen slavljenju plesa odabran je 29. travnja, u spomen na jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.

Poštovani roditelji!

Povodom Međunarodnog dana plesa podsjetiti ćemo vas na  program etno-igraonice „Balarin“, te navesti neke informacije o ovom vrijednom  i djeci zanimljivom programu.

DJEČJI VRTIĆ  „SMILJE“

„BALARIN“ za djecu dobi od 4, 5 i 6 godina

 

Etnoigraonica „BALARIN“ započela je s radom 1998. godine  jer se upravo  te godine održavala 700. obljetnica  Šibenske biskupije .

BALARIN u sklopu naših vrtića djeluje već više od 20 godina!

Tijekom rada u etnoigraonici djeca:

  • upoznaju dječje pjesme, igre, plesove, brojalice, poslovice, narodne običaje i tradicionalne predmete, načine odijevanja, narodne nošnje te cjelokupni način života u prošlosti, uvježbavaju se i pripremaju za nastupe
  • javno nastupaju u raznovrsnim prigodama kroz godinu; Božićne čarolije, Uskršnje svetkovine u gradu, Smotra glazbene mladeži u Splitu, Međunarodni dječji festival i dr.
  • odlaze na izlete i vanjske posjete Ustanovama  koje su zadužene za očuvanje baštine i narodnih običaja; muzeji, etno izložbe, sajmovi i sl.

Rad u etnoigraonici „Balarin“ održava se utorkom i četvrtkom od 17.30 – 18.30 u prostorijama DV Mali Mihovil na Jamnjaku ( Put Jamnjaka 2a)

Realizatori programa su odgojiteljice dječjeg vrtića Smilje.

Program je besplatan.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo dođite u DV Mali Mihovil i uključite svoje dijete u program igraonice. Naravno, ovo se odnosi na vrijeme ponovnog redovnog rada vrtića, koje nadamo se dolazi ubrzo!

Pogledajte galeriju fotografija s nekih od nastupa Balarina…

 

 

 

 

 

 

Administrator