Važna obavijest _Upute i preporuke_početak rada 11.05.2020

Poštovani roditelji,

Naše su vas vrijedne odgojiteljice već sigurno do sada kontaktirale kako bi provjerile vaše potrebe za zbrinjavanjem djece u vrtiću od 11.svibnja 2020.g., a prema odluci Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Naime, kako ste mogli pročitati u preporukama HZJZ, morat ćemo se pridržavati nekih novih pravila i protokola. Oni roditelji koji su iskazali neophodnu potrebu za polaskom djeteta u vrtić morati će popuniti Izjavu za roditelje koja se nalazi na poveznici ispod:

Izjava za roditelje-COVID 19 403 kB

 

Važno je naglasiti kako je preporuka i dalje da se polazak djece u vrtić omogući onima kojima je to neophodno, odnosno roditeljima koji zbog radnih obaveza ne mogu na drugi način zbrinuti djecu, te roditeljima i djeci koja ispunjavaju potrebne uvjete iz preporuka HZJZ, a što je sadržano i u samoj Izjavi. Ukoliko vaše dijete kreće u vrtić, Izjavu za roditelje ćete morati predati odgojiteljici prije ulaska djeteta u grupu!

 

Također, svi roditelji će se morati pridržavati novih uputa i protokola, a koje možete pročitati ovdje,(stavke koje se odnose na roditelje su posebno označene):

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19.docx 403 kB

Napominjemo kako smo s obzirom na situaciju i preporuku za ograničenim brojem djece po skupinama (do 9) primorani reorganizirati naš rad. To znači kako postoji mogućnost, a s obzirom na broj prijavljene djece, da vaše dijete ne bude u vrtiću ni skupini koju je prije pohađalo, kao i da mu u odgojnoj grupi budu odgojiteljice kod kojih nije prije pohađalo predškolski program. To samo po sebi ne remeti kvalitetu odgojno-obrazvnog rada, ali smatramo kako je to važna informacija s kojom vas trebamo upoznati.

Nadalje, roditelji koji prijave djecu za pohađanje vrtića od 11.05.2020. g. nisu ih dužni dovoditi svaki dan, ali naglašavamo kako će “novu” djecu u grupe biti moguće primiti tek 25.05.2020., odnosno nakon proteka od 14 dana.

Također, potrebno je istaknuti, a s obzirom na neke upite roditelja, kako za sada nemamo jasne upute da su predškolci u ovom periodu dužni pohađati program predškole koji je inače zakonski obavezan, jer se ipak radi o izvanrednoj zdravstvenoj situaciji.

Svjesni vaše i naše potrebe za što skorijim vraćanjem života u normalu, molimo vas za poštivanje navedenih preporuka i da u ovom periodu djecu prijavljujete za pohađanje vrtića isključivo ukoliko nemate drugih mogućnosti i opcija za njihovo zbrinjavanje.

Čuvajte sebe i svoje ukućane i nadamo se kako će što prije u svim našim objektima odzvanjati dječji smijeh kao i prije!

 

Administrator