Svjetski dan voda u DV Mali Mihovil, 22.03.3021.

DV Mali Mihovil djeca su prikladnim aktivnostima  obilježila Svjetski dan voda u svim odgojnim skupinama.

 

U jaslicama se čitala slikovnica  “Kap vode” u kojoj su  se djeca upoznala sa svim koristima vode. Pripremili  su dvije igre: stolno-manipulativnu igru s magnetima: “Sakupi kapi vode” i istraživačko-spoznajnu igru  provlačilicu na temu  kiše.

Uz pjesmu i ples slavili su vodu kroz  pjesmice “Kišica”, “Jedna lokva drska”, “Kiša pada, trava raste” i instrumentalnu glazbu “Šum mora”. Za dječje glavice odgojiteljice su pripremile  kape u obliku kapi vode.  U garderobni prostor su postavili plakat povodom Dana voda gdje su  izloženi dječji radovi.

 

U vrtićkim skupinama  izvodili su se pokusi  istraživanja vode; „ Voda poprima oblik posude“, „Voda teče nizbrdo“, „Led se topi“, „Što pluta, a što tone“, „Voda koja bježi“, „Voda je u zraku“.. Čitali  su priču „Tajne i zgode nestašne vode“ pjevali pjesmu „ Lokva“

 

Tu ju također bilo mnoštvo likovnih aktivnosti na temu  „Eko brodovi na rijeci Krki“ i „Voda i kontinenti“. Uz pomoć odgojiteljica nastala je i nova  društvena igra sa ekološkom porukom  „Čuvajmo naše more“.

 

    

 

  

Administrator