DV Šibenski Tići na tvrđavi sv. Mihovila

Povodom blagdana sv. Mihovila, predškolci DV Šibenski tići posjetili su tvrđavu sv. Mihovila. Tom prigodom otpjevali su i otplesali pjesmu “Ima jedna kućica”, a ujedno im je i omogućena video projekcija unutar zidina, u tkz. “Cisterni”.

Prva projekcija koju su imali prilike pogledati bila je “Povijesni razvitak grada Šibenika” od 1066. godine kada se grad prvi put spominje, te borbu između dobra i zla, odnosno borbu sv. Mihovila i zmaja koju su djeca s oduševljenjem pratila jer su se u vrtiću proteklih dana pripremali za taj dan.

Kasnije su zajedno s odgojiteljicama otišli u obilazak gdje su promatrali različita oružja s kojima se branio grad. Pa su tako imali prilike vidjeti izložene velike, kamene topovske kugle, različite vrste mačeva. Prošetali su se vanjskim dijelom tvrđave promatrajući svima poznate dijelove grada, od šibenske katedrale sv. Jakova, plaže Banj, šibenske rive te svih onih kamenih kuća koje su crtali u vrtiću.

Za kraj su se zahvalili ljubaznom osoblju koji im je sve to omogućio te su zadovoljni i puni doživljaja, vratili se u svoj vrtić.

 

Administrator

Leave a comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.