Dječji zbor Cvrčak na Hrvatskom dječjem festivalu

„Kad je Arsen bija dite”- naziv je pjesme koju su članovi dječjeg zbora Cvrčak izveli na ovogodišnjem Hrvatskom dječjem festivalu, održanom ove nedjelje u dvorani Lisinski.

Iako je sudjelovanje najmlađih šibenskih pjevača na ovoj manifestaciji dugogodišnja tradicija, ove godine sigurno su imali dvostruki razlog za slavlje i osjećaj ponosa. Naime, mali su “cvrčci ” i “cvrčkice” na ovom dječjem festivalu bili jedini predstavnici Šibensko-kninske županije, čak štoviše, jedni od rijetkih predstavnika dječjih zborova iz dalmatinskih županija.

Ovogodišnji je nastup bio obojan i posebnim nadahnućem, jer pjevali su pjesmu posvećenu velikom Arsenu Dediću i njegovom djetinjstvu. I na taj način svima poslali poruku kako šibenska djeca neće zaboraviti velikog umjetnika, čije su pjesme uvijek pjevali s posebnim osjećajem.

Zadovoljstvo nakon nastupa u Zagrebu nisu krile autorice stihova i glazbe, Maja Gulin, ravnateljica DV Šibenska maslina i Sonja Batur, dirigentica zbora:

Članovi zbora su djeca iz predškolskih ustanova Smilje i Šibenska maslina. Presretne smo jer su djeca s posebnim nadahnućem otpjevala pjesmu napisanu u čast velikog umjetnika koji je u u prošlosti rado poklanjao Cvrčku svoje skladbe. Nakon Arsenovog “Sniga u Sibeniku”, pjesme koju je poklonio zboru za 30-tu godišnjicu djelovanja, i njegovih ostalih pjesama, ne sumnjamo kako ce pjesmu “Kad je Arsen bija dite”, nasa publika slušati s velikim zadovoljstvom-izjavile su autorice pjesme nakon nastupa u dvorani Lisinski.

U zboru koji ce za nekoliko godina slaviti veliki jubilej, 35 godina djelovanja, pjevaju mališani iz dvaju gradskih predškolskih ustanova, DV Šibenska maslina i DV Smilje. Nastup u Zagrebu uvertira je brojnim nastupima koje pripremaju za 2018 godinu. Poznavajući “cvrčke” i njihovo dosadašnje djelovanje, sigurno možemo očekivati  lijepe glazbene trenutke i nadahnute nastupe.

 

Administrator