26.03.2020.

Dragi roditelji, evo nas već danas sa novim dopunama i idejama!

Ako vaša djeca vole kazališne predstave Gradsko kazalište lutaka Split organizira “Kazalište na daljinu”, kao  besplatne online premijere predstava. Već danas je na rasporedu u 18 h  premijera predstave Grga Čvarak. Preporučamo praćenje njihova programa.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka svaki petak u 12 h postavlja novu lutkarsku predstavu na svoje društvene stranice.

 

Isto tako Kazalište lutaka Zadar i Gradska knjižnica Zadar osmislili su suradnju s ciljem da se našim najmlađima omogući da od kuće mogu poslušati i uživati u zanimljivim pričama i olakšati vrijeme boravaka u kućama. Glumci-lutkari čitati će slikovnice za djecu koje su odabrali i preporučili knjižničari Gradske knjižnice Zadar. Priče možete poslušati ovdje. 

 

Također, pozivamo vas da sa svojim najmlađima isprobate slijedeće vježbe Mindfulness- Kratke vježbe za djecu. Vježbe su u obliku brošure priredile stručnjakinje Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba doc. prim. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić, dr. med. i Ella Selak Bagarić, mag. psych. Vježbe su naročito korisne u stanjima uznemirenosti praćenih neugodnim osjećajima kao što su strah, ljutnja, tuga, koji se mogu javiti tijekom stresnih situacija kao što su ovi dani koje proživljavamo u tijeku pandemije koronavirusa (COVID-19).


25.03.2020.g.

Dragi roditelji!

S obzirom na trenutnu situaciju i činjenicu da su vrtići zatvoreni zbog sprječavanja širenja virusa COVID-19 želimo vam pomoći u osmišljavanju vremena koje provodite kod kuće sa svojim najmlađima. Internet je prepun informacija o tome kako isplanirati vrijeme s djecom, te bi vam ovim putem pomogli u traženju prikladnih aktivnosti za djecu.

Redovito ćemo u narednom periodu dodavati nove materijale, a za početak evo nekoliko korisnih poveznica.

Na sljedećim linkovima možete pronaći zabavne radne listiće za djecu u dobi od 3-7 godina, kao i neke materijale koje je psihologinja prikupila od drugih autora za individualni rad s predškolcima.

www.maligenijalci.com

www.artrea.com.hr

Spajanje brojeva 403 kB
Bojanje po brojevima 2 MB
Vježbe preciznosti-spoji točke. 531 kB

 

U periodu duljeg boravka kod kuće svakako bi trebalo izbjegavati, koliko je moguće,  pretjerano korištenje ekrana od strane djece. Svjesni kako je to ipak nemoguće u potpunosti izbjeći želimo vam preporučiti zabavne, edukativne i razvojno poticajne aplikacije koje možete ponuditi djetetu.

Svakako pripazite da vrijeme provedeno pred ekranima nije predugo!

Aplikacije su nastale u sklopu ICT-AAC projekta, te su namijenjene kao pomoć u razvijanju komunikacijskih vještina djece i odraslih s komunikacijskim poteškoćama, ali i djeci tipičnog razvoja u početničkom savladavanju predvještine čitanja, ali i upoznavanju s osnovnim matematičkim pojmovima. Aplikacije su besplatne, mogu se preuzeti u internetskim trgovinama aplikacijama. Više o samim aplikacijama možete pronaći na ovom linku.

Kako ima puno aplikacija, mi ćemo predložiti nekoliko, a vas pozivamo da istražite koje bi vam još mogle biti zanimljive s obzirom na djetetov uzrast, interese i mogućnosti.

ICT-AAC Domino brojalica

ICT-AAC Pamtilica

ICT-AAC Glaskalica

ICT-AAC Slovarica

ICT-AAC Učimo boje