Poštovani roditelji,

 

U ovom odjeljku ćemo objavljivati savjete i  preporuke vezano za pandemiju COVID-19 virusa, te dodavati materijale koji bi vam mogli biti od koristi u nošenju s trenutnom situacijom.

 

Hrvatski Crveni križ pripremio je dva materijala, smjernice i praktične upute na koji je način važno razgovarati s djecom u trenutnim okolnostima te kako organizirati obiteljski život. Cilj izrađenih materijala je umanjiti negativne posljedice epidemije bolesti COVID-19 na psihofizički razvoj djece.

MATERIJALI:

Preporuke za razgovor s djecom tijekom epidemije izazvane koronavirusom (COVID-19) (PDF: 5. 33MB)

Obiteljski život u vrijeme opasnosti od koronavirusa (PDF: 5. 56 MB)

 

U našoj objavi od 24.ožujka 2020. možete pročitati i pronaći i druge korisne materijale i preporuke Kako razgovarati s djecom u o koronavirusu?

 

Također se možete poslužiti slikovnicom koju su osmislili djelatnici Malog vrtuljka-edukacijsko rehabilitacijskog kutka, koja djeci može pomoći razumijeti što to je koronavirus i kako zaštiti sebe i druge. Što je to koronavirus? Slikovnica za djecu

 

Svakako vas pozivamo i da isprobate 55 ideja za obiteljske aktivnosti koje povezuju i grade psihološku otpornost djece. Aktivnosti je osmislila psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Tea Brezinšćak.