Kreativne ideje za djecu i roditelje

Poštovani roditelji,  draga djeco,

kako smo obećali, evo nas sa još ponekom idejom i aktivnostima koje su za vas priredile naše odgojiteljice:

Kako zbog novonastale situacije nismo u mogućnosti biti u našim odgojno-obrazovnim skupinama, donosimo vam nekoliko ideja kako bi djecu mogli animirati tijekom boravka u kući. Nadamo se da ćete pronaći aktivnosti za djecu i da ćete svoje vrijeme provesti što kvalitetnije i zabavnije.”

1.) NACRTAJ MAČKU

Broj igrača 2-4

Potreban materijal: kockica,papir,bojice

Upute: na papiru nacrtaj obris tijela mačke, igrači naizmjence bacaju kockicu, igrač koji prvi dobije 1 započinje igru. Ukoliko igrač dobije broj s uputom koju je izvršio, gubi red. Igrač koji prvi nacrta dva oka, njuškicu, usta, brkove, oboji mačku i da joj ime- je pobjednik.

AKO BACIŠ I DOBIJEŠ:

1-MAČKI NADJENI IME

2-MAČKI NACRTAJ 2 OKA

3-NACRTAJ NJUŠKICU MAČKI

4-NACRTAJ USTA MAČKI

5- NACRTAJ BRKOVE MAČKI

6-OBOJI MAČKU U BOJI PO ŽELJI

2.) VJEŽBA SA MALIM ŠKARICAMA

Potreban materijal: škare za djecu,papir,olovka

Upute: Nacrtajte djetetu na papir različite crte,krivulje i oblike pa neka dijete sa škaricama vježba rezati po crtama i krivuljama.

3.) GEOMETRIJSKI OBLICI

Potreban materijal: Različiti geometrijski oblici, gotovi ako ih imate, odnosno prethodno obojani i izrezani geometrijski oblici na čvršćem papiru ili kartonu.

Upute: od različitih geometrijskih oblika slagati životinje ili stvari.

Djeca se uče baratanju škaricama, razvijaju kreativnost i maštu.

4.) NALAKIRAJ NOKTE

Od kartona napraviti otisak dlana i napraviti nokte:

Cilj: nalakirati ili obojati nokte s lakom za nokte ili temperama,flomasterima, bojcama. Djeca se uče manipuliranjem s kistom, strpljenju, koordinaciji oko-ruka.

5.) PROVUCI ZMIJICU

Upute: Na komad kartona zalijepiti tjesteninu,  penete ili neku drugu, a mogu i role od wc papira. Provlačiti vezice od cipela kroz otvore cik-cak formacijom  jednu kroz drugu.

 

Cilj: Razvoj koordinacije pokreta ruku kao i vježbanje strpljenja (u koliko ne uspije iz prvog pokušaja, provući vezicu više puta).

6.) JEŽIĆI OD ROLA

Uputa: Na rolama wc papira ili kuhinjskih ubrusa napraviti rupice i provlačiti slamke kroz njih.

Cilj: Razvoj koordinacije pokreta ruku kao i vježbanje strpljenja (u koliko ne uspije iz prve provući slamku, pokušati više puta)