Kutak za roditelje

Courses Info

 

Dragi roditelji!

S obzirom na trenutnu situaciju i činjenicu da su vrtići zatvoreni zbog sprječavanja širenja virusa COVID-19 želimo vam pomoći u osmišljavanju vremena koje provodite kod kuće sa svojim najmlađima. Internet je prepun informacija o tome kako isplanirati vrijeme s djecom, te bi vam ovim putem pomogli u traženju prikladnih aktivnosti za djecu.

Redovito ćemo u narednom periodu dodavati nove materijale, a za početak evo nekoliko korisnih poveznica.

Na sljedećim linkovima možete pronaći zabavne radne listiće za djecu u dobi od 3-7 godina, kao i neke materijale koje je psihologinja prikupila od drugih autora za individualni rad s predškolcima.

www.maligenijalci.com

www.artrea.com.hr

Spajanje brojeva 403 kB
Bojanje po brojevima 2 MB
Vježbe preciznosti-spoji točke. 531 kB

 

 

U periodu duljeg boravka kod kuće svakako bi trebalo izbjegavati, koliko je moguće,  pretjerano korištenje ekrana od strane djece. Svjesni kako je to ipak nemoguće u potpunosti izbjeći želimo vam preporučiti zabavne, edukativne i razvojno poticajne aplikacije koje možete ponuditi djetetu.

Svakako pripazite da vrijeme provedeno pred ekranima nije predugo!

Aplikacije su namijenjene učenju slova, riječi i svladavanju predvještine čitanja, ali i upoznavanju s osnovnim matematičkim pomovima. Aplikacije su besplatne, mogu se preuzeti u internetskim trgovinama aplikacijama. Više o samim aplikacijama možete pronaći na ovom linku.

Kako ima puno aplikacija, mi ćemo predložiti nekoliko, a vas pozivamo da istražite koje bi vam još mogle biti zanimljive s obzirom na djetetov uzrast, interese i mogućnosti.

ICT-AAC Domino brojalica

ICT-AAC Pamtilica

ICT-AAC Glaskalica

ICT-AAC Slovarica

ICT-AAC Učimo boje